torsdag den 18. september 2014

Labrador til salg


En Labrador er en dejlig rolig familie hund, den er glad for alle og også børn. Det er ingen vagt hund,
den syntes bare det er dejligt at der kommer nogen den kan snakke med. Labrador hvalpen er en lille saportør, alt skal der bides i. den er lidt længere om at finde ud af at stoppe det end så mange andre hunde racer. Når man lader den alene hjemme, så efterlad den et sted hvor den ikke får skæld ud, hvis noget er gået galt. Giv den noget, den gerne må bide i, for eksembel bidedyr, bideben, gamle sokker der evt. er bundet sammem,og evt. gammel tshirt der lugter af ejeren. Giv den aldrig en aflagt sko, den kan jo ikke forstå at den ikke må bide i alle sko, vi har stående. Hvis man har børn, lad være med at give den en bamse, for den kan ikke nøjes med sin egen bamse, den kan jo ikke kende forskel. Lad være med at købe en dyr kurv, brug en papkasse eller køb en plastik kurv ( ikke fletkurv ).

Ang. Labrador hvalp

Her hos os spiser hvalpen Royal Canin Junior, evt blandet med ris eller pasta. Den spiser det tørt, og skal have rigeligt med vand ved siden af. I dette fodder er der alle de vitaminer og kalk den skal have. Får den menneskemad er der ikke vitaminer nok. Giv hvalpen mad 3 gange daglig. ( endeskiven af et stk. franskbrød, oste skorper, fisk, kylling , et tørt stk rugbrød og leverpostej, kun som guf ).

Legetøj som er hvalpens eget, og noget den ikke kan komme til skade med: Et gammelt viskestykke med knuder på, et par gamle sokker evt. bundet sammen med flere, er dejligt legetøj. Gummidyr er ok, men det skal være de bløde ( tag evt. pive dimsen ud ).

Som kurv en papkasse fra Netto, med et tæppe eller gamelt håndklæde godt. Ikke finere end der må bides i det. Jysk Sengetøj har nogle grå hunde tæpper til ca. 30,-, de er gode at ligge i, de kan også vaskes. Plastik kurve som kan købes hos dyrehandleren er gode, og er næsten ikke til at bide i stykker.


En Labrador er en dejlig familie hund, men den er tit lidt længere om, at lære at man ikke må bide i alt hvad der er inden for rækkevide. Den kan saktens være alene hjemme, men den kan slet ikke administrere at have hele huset til sin rådighed. Sæt dens seng i et rum hvor den må være og det ikke gør så meget hvis den skulle komme til at forgribe sig på et eller andet. Giv den nogle gnaveben, noget legetøj, så den har noget at beskæftige sig med. Giv den aldrig en gammel sko, fordi den kan ikke kende forskæld på de forskellige sko. Er der børn, så ladvære med at give den en bamse, den vil da bare tage børnenes. Når den er alene hjemme skal den være et sted, hvor det ikke gør så meget hvad den har lavet, det er jo ikke rart at få skældud, for nogle ting den ikke helt kan gøre for hver dag, når man kommer hjem. selvfølgelig skal man sætte den på plads.

Labradoren er lærenem og vil også gerne lære. Her hos os må den gerne lege vildt ude, men når den er inde skal den lære at slappe af, og gå roligt inden for. Det er også nemt at lære den, at den ikke må tigge ved bordet, den skal gå over og lægge sig, mens der spises. Er der børn må den lære ikke at tage deres mad ( lidt svært, da det tit er lige i nå højde ).

Mine Labrador er ca. 2 år gamle før de kan få lov til at være i mere og mere af huset, når de er alene. Vi finder hurtigt ud af hvad de ikke kan klare, og vi skal sætte ind over for. Træn og træn den, brug den, gå tur med den og gå evt. til træning med den. Man kan jo også træne den til jagt. Men hvis det kun er en familie hund så træn den til det.

Hvis der er spørgsmål er I velkommen til at ringe, da det er lidt svært for mig at vide hvad hjælp I har brug for. Venlig hilsen Majken Smith.

Ps. at hunden slikker på kalk holdige ting kan være så mange ting. Kalk skulle den få nok af i maden, hvis man køber en god fodder hos dyrlægen eller hos dyrhandleren, lad være med at spare der. Man kan prøve at give den et råt æg et par gange om ugen ( ikke hver dag ), eller noget kalk i pulver dyrhandleren har det. prøv det et stykke tid og stop det igen og se hvad der sker. Men hvalpe især Labrador skal smage på alt. Held og løkke med Jeres hund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar