mandag den 18. august 2014

Zippo

I foråret 2004 beslutte vi, at tiden nu var inde til, at vi skulle se os om efter en ny træningshund der skulle ”afløse” Salina (Dixi). Brugshundearbejde, er jo vores store interesse og Dixi fylder 9 år i maj 2005.

Vi har stadigvæk nogle ambitione,r som vi gerne vil prøve at indfri.

Vi kikkede mange steder. Vi var begge obs. på, at vores nye familiemedlem skulle komme ”udefra”. Vi brugte mange timer og dage på at søge via internettet. Så efter egnede kenneler, vi ville kigge nærmere på.

Vi tog kontakt til en meget god ven i Norge, Rune Johansson, der selv havde købt hunde flere gange i Rusland. Rune kontaktet Olga fra Gloris kennel på vores vegne, hun havde opdrættet mange flotte og dygtige hunde, én af dem, havde vi mødt flere gange på udstillinger her i Danmark. Typen og temperament passet fint til os, en meget smuk hanhund.

I slutningen af vores sommerferie, ringede Rune fra Norge og fortalte, at Olga havde en han hvalp til os. Glæden var stor, nu skulle vi planlægg,e hvordan vi kom til Rusland for at se vores nye familiemedlem. Det ”problem” løste Olga, hun skulle til Bratislava for at udstille hunde i midten august, så der kunne vi jo komme forbi og se på hvalpen!

Jeg havde tidligere forsvoret, at jeg ville udstille i et østland, man hører jo så meget om hunde der forsvinder osv. Men i denne situation var der ikke noget at gøre, af sted til Bratislava.

Torben og jeg blev hurtig enig om, at vi ville udstille Dixi, når nu vi alligevel skulle af sted, så papir, dyrlæge attest, osv. Alt skulle på plads.

Efter megen planlægning og en lang køretur stod vi endelig i Bratislava. Jeg skulle ringe til Olga og fortælle at vi var ankommet. Jeg husker, at jeg rystede vildt på hænderne, da jeg ringede op, mange spørgsmål for rundt i mit hoved. Var Olga nåede ordentligt frem? Havde vores lille hvalp det godt? Alt blev hurtigt besvaret, da Olga tog telefonen.

2 timer efter ankomsten til Bratislava, sad jeg med vores lille nye hvalp. Det var slet ikke til at fatte, jeg må indrømme, at jeg blev blød om hjertet, da jeg sad med ham. Han var alle anstrengelserne værd.

Det havde taget Olga 40 timer at køre turen fra Moscow til Bratislava. Zippo havde selskab af en tævehvalp der skulle til Sverige, den havde vi lovet at bringe med til Danmark.

Dixi var på vores hotelværelse, da vi var kørt ud for at møde Olga, så hun viste ikke, hvad der var i vente da vi kom tilbage. Torben gik ind og hilse på Dixi og da det var overstået, så skulle spændingen udløses. Hvad ville Dixi sige til at skulle have en ”lillebror”??

Vi satte Zippo ned på gulvet og afventede, øjnene på Dixi var lige ved at falde ud, hun så op på Torben med en stor ”taleboble” ovenover hovedet : Far, han går igen ik???…….

Nu blev Torben brugt som spring bug. Dixi ville ikke have,at Zippo rørte ved hende.nææ tak, vi grinede, men Dixi var sød ved ham, især hvis Zippo holde sig på afstand.

Lørdag udstillet vi Dixi med et flot resultat (det kan læses i menuen for: Salina.)

Søndag morgen skulle vi hjem til Danmark. Så det var tidlig op for at lufte hunde og pakke bilen. Zippo lå på hotelsengen og så på, at vi løb frem og tilbage, for at blive færdig, endnu en luftetur, tilbud om vand, også af sted.

2 hvalpe i samme bur, tævehvalpen var nogle mdr. ældre end Zippo, så der var ikke så meget plads og slet ikke til at lege, og det fandt de hurtigt ud af, de to små. Dixi havde sit eget bur, og det skulle hun nok huske at fortælle de små, når de larmede op i buret.

Turen hjem til Danmark gik problemløst, bortset fra at vi havde 3 hunde med i bilen, så var der ro  det meste af tiden.

Vi ankom til Danmark mandag eftermiddag, nu skulle vi så aflevere tævehvalpen, lufte hunde og foder hvalp og så i seng for at få en tiltrængt nattesøvn. Pu-ha vi var trætte, 4 dage på tur, ti timers søvn, vi var grydeklare alle sammen til at se dyner.

Tak til Rune for din meget store hjælp med at finde en så pragtfuld hvalp til os, vi er dig evigt taknemlige.

Thank you Olga for helping us, to get this wonderfuld dog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar